Meerdael

Belgische bubbels
Paul Vleminckx is een man met ambitie, daarvan getuigt het wijndomein Meerdael in Oud-Heverlee. Het grootste deel van zijn volwassen leven was hij actief in een familiebedrijf dat mosterd en mayonaise maakte. Toch sluimerden er al een tijdje wilde plannen om wijn te gaan maken. Wanneer het familiebedrijf verkocht werd, beseft de ondernemer dat het een kwestie van ‘nu of nooit’ was. Vleminckx ging wijn verbouwen, en niet zomaar wijn, de eerste schuimwijn van Belgische bodem. Een echte ‘champagne uit Vlaanderen’. Samen met zijn vrouw plantte hij in 1994 de eerste stokken aan en een succesverhaal was geboren.


Terroir
Vleminckx zoekt in Meerdael naar een perfect balans tussen het doel dat hij voor ogen heeft en wat de natuur hem bieden kan. Meerdael geniet een erg unieke bodemsamenstelling. De bovenlaag bestaat uit zand en zandsteen, met daaronder een diepe strook mergel. Het is de mergel die de wijn zijn natuurlijke frisheid geeft. Om hier optimaal van te genieten heeft Vleminckx gekozen voor een Franse methode van beplanten. De ranken staan dicht tegen elkaar, wat de concurrentie tussen de wortels bevordert. Hierdoor worden ze gedwongen dieper in de bodem door te dringen. Meer mergel en dus ook een betere smaak! Meerdael bezit intussen al 8 ha met daarop de veelzijdige Chardonnaydruif. Ideaal voor deze bodem en overheerlijk in een mousserend wijntje.


Let’s talk about the wine
Tijdens de oogst worden de druiven onmiddellijk geperst door de pneumatische pers. Zo blijft enkel het puurste sap behouden. Deze schuimwijn bestaat uit 100 % Chardonnay, één van de edelste onder de witte druivensoorten. De wijn geniet dan ook van het zachte karakter dat deze druif kenmerkt. Een heldere bleekgele kleur, met een rijke overvloedige belletjes vorming geven hem een feestelijk uitzicht. Een wijntje ideaal voor alle belangrijke momenten uw het leven! Van oesters met kerst tot een aperitiefje op Valentijn, Meerdael geeft het net dat beetje meer.


Wist u dat?
Meerdael sinds kort ook een ambachtelijke praline aanbiedt? Samen met meesterbakkerij Allemeersch ontwikkelde hij een heerlijke praline op basis van zijn schuimwijn. Ideaal te combineren met een glaasje Meerdael.

Geen producten gevonden...
Om onze website beter te maken slaan wij cookies op Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »