De Feestdagen met Belgian Wines

Het einde van 2020 is in zicht en de feestdagen naderen. Doorgaans een leuke tijd met vrienden, familie, pakjes en heel veel warmte. Vrienden en familie, daar moeten we noodgedwongen keuzes in maken maar dat wil zeker niet zeggen dat er aan pakjes een tekort moet zijn en ook in beperkte kring kan je heel wat warmte verspreiden. 

 

Ben je nog op zoek naar een stijlvol pakje of wil je gewoon jezelf even verwennen? Ontbreken er nog een paar wijnen op de feesttafel tijdens Kerst? Dan raden wij je uiteraard een Belgische wijn aan. Het is lokaal, met passie gemaakt en feestelijk. 

 

Maar welke Belgische wijn kies jij? Ook in 2020 zijn er weer heel wat referentie bijgekomen in de Belgische wijnbouw en België als wijnland zit in de lift, er zullen er de komende jaren dus zeker nog bijkomen. Daarom helpen wij jullie alvast door onze favorieten te geven! Hieronder vind je de favorieten van Team Belgian Wines. 

 

 

Evelien

Ladies first. Full time leerkracht maar al sinds 2018 vind je Evelien op zaterdag in onze Belgian Wines bar om voor jullie een Belgische wijn te selecteren of te schenken. Tijdens haar studies aan de piva als Wijnkenner wou ze haar kennis graag in praktijk omzetten en ondertussen de Belgische wijnsector leren kennen. Wat is er dan beter dan in onze Belgian Wines bar te helpen?

 

Wat serveer je tijdens het Kerstdiner? 
Chateau Bon Baron - Chardonnay. Een Chardonnay die voor een deel vergist werd in de barriques en daarna nog 2 jaar heeft mogen rijpen op de Franse eik. Fraicheur, body en een complexiteit die bij veel types van eten past.

 

Wat wil je graag onder de kerstboom? 

Entre-deux -monts - Wiscoutre Rosé. Met een goede schuimwijn doe je mij altijd plezier en zeker met het eindejaar, dan is een rosé schuimwijn net dat tikkeltje feestelijker, zeker bij Wiscoutre Rosé waar de pinot Noir en de 24 maanden sur latte voor een mooie, fijn parelende schuimwijn zorgen.   

 


Thomas 

Ja mijne man” Als je een vraag hebt over wijn, dan is de kans groot dat je het antwoord bij Thomas vindt.  WSET 3 reeds lang achter de kiezen, maar vooral een passie voor wijn in binnen en buitenland. Eerst klant bij Belgian Wines en nu deel van het Team sinds 2019! Praatje over wijn? He is your man. 

 

Wat serveer je tijdens het Kerstdiner? 
Aldeneyck Pinot Gris Barrique. Een Pinot die even op de barriques heeft gelegen. Mooie complexiteit en gemaakt door een top wijnhuis in België. Ideaal bij kalkoen of escalopes. 

 

Wat wil je graag onder Kerstboom? 
Een flesje Genoels-Elderen - Chardonnay Goud dan graag. Alles wat in Bourgogne stijl gemaakt wordt vind ik top, en Joyce heeft duidelijk haar opleiding in de Bourgogne gedaan. Heerlijke flesje. 

 

 

Dieter 

Nog maar net in het Team Belgian Wines. Door de lockdown nog niet veel kunnen proeven van de gezellige sfeer in de bar, maar wel al van de wijnen. Hij kijkt er enorm naar uit om de draad weer op te pikken. Ook Dieter heeft studies voor wijn op Piva gevolgd en daarenboven helpt hij ook mee in de wijngaard om zoveel mogelijk te leren waar mogelijk. 

 

Wat serveer je tijdens het Kerstdiner?
Chansaar van De Wijnfaktorij. Een domein waar ik zelf mee heb geholpen met de oogst. Fruitig, een mooie kruidigheid en een aangename elegantie. Bovendien gemaakt door Patrick Nijs in Antwerpen, dus meer lokaal kan niet.

 

Wat wil je graag onder de Kerstboom?
Schorpion GoudHet eindejaar is iets feestelijk en Schopion is één van mijn favoriete schuimwijnen, zeker als je het verhaal kent van Wilfried en hoe hij in Haspengouw zijn Methode Traditionelle maakt.
Top. Koen 

Ook Koen heeft zijn WSET3 behaald bij Sybille en Piet (Winewise). In tegenstelling tot vele anderen heeft hij wijn leren kennen in België, en dan pas zijn grenzen verlegd en de blik op het buitenland gericht. Voor de verhalen achter de Belgische wijnen moet je bij Koen zijn. Hij kent de wijnbouwers en de domeinen als geen ander. 

 

Wat serveer je tijdens het Kerstdiner? 
Pietershof - Pinot Gris. Topdomein in de voerstreek. Een mooie minrealiteit door de kalkrijke bodem, een een zeer bekwaam wijnbouwer (Albert Meijer) en een ideale wijn om mee te starten. Het zou kunnen dat we nadien toch een flesje La Falize van Peter Colemont opentrekken. Het is tenslotte Kerst, dat drinken we niet elke dag. Wat een smaakbom met een finale die doorgaat tot middernacht. ;-) 

 

Wat wil ik graag onder de Kerstboom?
Oei, kiezen is verliezen in dit geval. Liefst een heropening van de bar met ons topteam en dat we met iedereen jullie weer mogen verwelkomen. Dan kan ik al mijn favorieten op de kaart blijven zetten.
Zoniet, verras je mij maar. Er blijft nog zo veel te ontdekken in België.

 

Reacties

  1. Frank Frank

    Een warm verhaal met lieve mensen. Heerlijke wijntjes op een gezellige toplocatie. Ik kom zeker langs om nog wat nieuwe wijntjes te ontdekken.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Om onze website beter te maken slaan wij cookies op Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »