Driesse

Het wijndomein Driesse van Marc Van den Driessche is gelegen te Sint-Lievens-Esse aan de voet van de Vlaamse Ardennen. De wijngaard is met 5000 stokken bijna anderhalve hectare groot. De wijnbouwer kiest resoluut voor de klassieke Champagne druiven. In de wijngaard staat Chardonnay, Pinot Meunier en Pinot Noir.


Van den Driessche werd in 2006 geïnspireerd door een importeur van Zuid-Afrikaanse wijnen om op zijn lapje grond in de Vlaamse Ardennen 3800 wijnstokken aan te planten. Op het eerste zicht leek het een gek idee, maar uiteindelijk heeft hij door gezet en in de jaren nadien nog wat uitgebreid. Met alle succes van dien. De eerste schuimwijn werd gelanceerd net voor de feestdagen in 2010 en was een schot in de roos.


De zandleembodem waarop de stokken staan aangeplant leent zich ideaal voor het verbouwen van druiven. De eerste 90cm is een zanderige grond en daaronder zit een stevige leemfractie die voor een unieke mineraliteit zorgt in de wijn. De schuimwijnen worden gedegorgeerd naar gelang de marktvraag. Er is niet echt een constante maar Marc streeft ervoor om de wijnen minstens 18 maanden sur lattes te laten liggen in de werkelijkheid rijpen de meeste flessen 24 maanden. Dit zorgt voor een evenwichtige complexiteit tussen enerzijds het fruitige karakter van de druiven, de mineraliteit van de bodem en het autolytische karakter van de rijping.

 

Geen producten gevonden...
Om onze website beter te maken slaan wij cookies op Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »