Kampenberg

Na meer dan twee decennia de wereld te hebben rondgereisd als fotograaf - en daar steeds meer gedesillusioneerd geworden te zijn- was het tijdens een opdracht in de Champagnestreek dat Jan Caudron zich realiseerde dat hij zijn oude jongensdroom nog kon waarmaken: boer worden. 

Op 24 april 2004 plantte hij in de Vlaamse Ardennen, in Vlierzele langs de oude heirbaan van Asse naar Kortrijk zijn eerste 350 wijnstokken op een zuidgerichte helling om de druiven zo goed mogelijk aan de zon bloot te stellen. Hij was dus één van de pioniers van de Belgische wijnbouw en is niet alleen met zelf druiven kweken actief: hij is tevens verkoper van materiaal voor wijnbouw via zijn bedrijf Vinitec en geeft les wijnbouw aan Syntra in Gent. Een leven in teken van de wijnbouw dus!

Ondertussen heeft hij op 1,6 hectare 6000 stokken Gamay, Zweigelt, Pinot Gris en Pinot Noir staan. Jan maakte tot voor kort niet elk jaar wijn omdat hij het te druk had Vinitec (hij verkocht zijn druiven) maar daar komt verandering in! 

Om onze website beter te maken slaan wij cookies op Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »