Anobli

 

Nobele druivenrassen op de grens met Vlaanderen en Wallonië
Domaine Anoblì bevindt zich in “La Wallonie Picarde”, een prachtig wandel- en fietsparadijs. Het is een familiaal gerunde wijngaard van 2,5 ha met een eigen wijnmakerij ter plaatse. Anoblì is een onafhankelijke wijnbouwer, die gaat voor kwaliteit en niet voor kwantiteit. 
De wijngaard ligt ten zuiden van een heuvelrug, die zich uitstrekt van de Oude Kwaremont (111m) over La Houppe (148m) tot de Oudenberg (110m). Hierdoor genieten de  wijnstokken van een regionaal microklimaat.
Anoblì kiest voor de teelt van “les grains nobles”, nobele druivenrassen die reeds eeuwen hun kwaliteiten bewezen hebben: Pinot Noir, Pinot Gris, Muscat Ottonel, Chardonnay en Albarino.

Een uitermate geschikt terroir
De zuidhelling van Anoblì maakt deel uit van het typische landschap van Le Pays des Collines. Een dikke ondergrondse minerale steenformatie met zandkiezels, het “Membre d’Orchies”, bepaalt samen met de leemgrond  de eigenheid van de wijngaard. 

Ecologie
Anoblì functioneert met heel veel zorg voor natuur en milieu. Van gemulchte grasstroken over mechanische onkruidverwijdering tussen de wijnranken tot een proefproject met Kune Kune varkens en het hakselen van snoeimateriaal: alle kringlooptechnieken worden ingezet om het gebruik van pesticiden en insecticiden in de wijngaard te vermijden en de biodiversiteit te stimuleren! 

 

Om onze website beter te maken slaan wij cookies op Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »