Chant d'Eole

Regio & knowhow
Het Domein Chant d’Éole werd opgericht in 2010 als resultaat van een vereniging die de passie van een wijnbouwer uit de Champagnestreek met die van een grote landbouwfamilie uit de streek van Bergen met elkaar zou laten samensmelten.

Filip Remue, een Belgische wijnboer sinds meer dan 25 jaar gevestigd in de Champagnestreek, bundelde krachten met de familie Ewbank-van Hecke om op Belgische bodem de traditionele handelingen te vereeuwigen die het ritme van zijn dagelijkse leven aan het hoofd van Champagnehuis Remue-Gaspard altijd al bepaalden.


Met zorg geselecteerde druivensoorten
Er werden 86.000 wijnstokken van traditionele wijnsoorten – Chardonnay (97%), Pinot noir (2%) en Pinot blanc (1%) – geplant op een gebied van 9,5 ha tussen Harveng en Quevy, ten zuiden van Bergen in Wallonië. Deze plek, volledig naar het zuiden gericht, bezit met haar zeer kalkrijke grond de beste drainage- en irrigatiekenmerken die er zijn voor het verbouwen van die wijnsoorten.


Aan de voet van de windmolens
Het Domein Chant d’Éole (letterlijk het domein van de “zang van Aeolus”, bewaarder van de winden in de Griekse mythologie) heeft haar naam te danken aan de windmolens van Quevy die zich vlakbij bevinden en die een onmiskenbaar voordeel bieden voor de productie van kwaliteitsdruiven. Ze waaien namelijk een zachte bries over de grond en jagen zo de vrieskou weg.


Een optimale productie in een ultramoderne wijnkelder
De eerste wijnplukken vonden plaats in 2013 en het Domein Chant d’Éole kwam voor het eerst op de markt van de kwaliteitsschuimwijnen in oktober 2015. Aan de hand van de beste technieken ooit ontwikkeld, werden kosten noch moeite gespaard om een productie van onberispelijke kwaliteit te kunnen garanderen. In 2015 werd de bouw van de kelder afgerond, wat de installatie van betere vinificatie-instrumenten toeliet. Het domein Chant d’Éole is vandaag goed voor een jaarlijkse productiecapaciteit van 100.000 flessen. De bezoekers worden ontvangen in de kelder in een gezellig degustatiesalon. Vandaag ziet Filip Remue toe op de productie, waarbij hij tweewekelijks het Domein bezoekt. Een klein team dat de traditionele technieken perfect beheerst, staat in voor de dagelijkse follow-up van de wijngaarden en de wijnen.

Om onze website beter te maken slaan wij cookies op Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »