Domaine Vins des Cinq

In Couthuin, tussen Namen en Hoei, ligt het jonge domein Vins des Cinq. Op een prachtig domein op zuidelijke helling aan de oevers van de Maas, omgeven door bos, staan 7,5 hectare wijnstokken Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier, Müller-Thurgau en Pinot Gris. 

De vier broers en één zus die dit domein uitbaten dragen ecologie en respect voor het milieu hoog in het vaandel. Er wordt weleens gezegd dat een wijndomein aanplanten iets is waar je kinderen dan geniet van gaan hebben en daar hebben ze hier zeker rekening mee gehouden. Ze gaan bij domein Vins des Cinq resoluut voor een biologische aanpak en dat met enkel traditionele druivenrassen! In onze contreien, op de uiterste grenzen van waar wijnbouw mogelijk is, is dat zeker geen evidentie!

Er zijn kosten nog moeite gespaard om deze droom te verwezenlijken: van consulenten tot een nieuwe kelder en een mooie ontvangstruimte puilt het domein uit van de ambitie. 

We zijn zeer fier hun eerste cuvée in huis te hebben en kijken er naar uit een mooie samenwerking uit te bouwen naar de toekomst toe!

Om onze website beter te maken slaan wij cookies op Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »