Kluisberg

Een familie met een passie voor wijn!
Domein Kluisberg ligt in het heerlijke Vlaamse Hageland in het dorpje Assent. Honderden jaren geleden verbouwden kluizenaars hier al wijn. In 1983 sloeg ook bij Jos Van Laer de wijnkriebel toe. Na enkele experimenten met fruitwijnen vond hij dat het tijd was voor ‘het echte werk’. Op een klein perceel plantte hij Müller-Thurgau stokken aan en de trein was vertrokken. In no time groeide domein Kluisberg uit tot een vaste waarde in het Belgische Wijnlandschap. Wat begon als louter liefhebberij is vandaag uitgegroeid tot een trots familiebedrijf waarin de hele familie timmert aan een zonovergoten toekomst.

Terroir
De percelen van Kluisberg zijn gelegen op hoge plaatsen met steile hellingen en veel ijzerhoudende zandsteen. De wijngaarden strekken zich uit over een oppervlakte van drie hectaren en oorspronkelijk werkte Jos Vanlaer enkel met resistente druivenrassen. Doorheen de jaren groeide de interesse om ook traditionele rassen aan te planten zoals Chardonnay, Pinot Blanc en Pinot Gris.

Let’s talk about the wine
Wijnbouw vereist een combinatie van kennis, passie en inzicht. Stuk voor stuk kwaliteiten die we bij de heerlijke wijnen van Kluisberg zeker terugvinden. De wijnen worden op dit domein met uiterste zorg gevinifieerd met een schilmaceratie. Hiervoor weken de schillen een tijdje in het sap, wat zorgt voor een optimale extractie aan smaken. Sappige, ronde en fruitige wijnen om duimen en vingers af te likken zijn het resultaat.

Om onze website beter te maken slaan wij cookies op Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »