Oud Conynsbergh

In 2011 kregen acht vrienden tijdens een wijnreis in Piëmonte het prettig gestoorde idee om het oude wijnverleden van Boechout en Vremde nieuw leven in te blazen en echte kwaliteitswijn te maken. Met de aanplant van de eerste wijngaarden in 2014 waren de eerste stappen gezet om van dit ambitieuze idee een realiteit te maken.

Nog ambitieuzer is het feit dat alle wijngaarden van het domein volgens biodynamische principes worden beheerd, in ons noordelijk nat klimaat geen evidentie. Er worden geen herbiciden of pesticiden gebruikt en de biodynamische preparaten stimuleren de gezondheid van de grond en de weerbaarheid van de planten. In de kelder worden alle wijnen vergist met de gistcellen die van nature op de druif en in de kelder aanwezig zijn en wordt niets toegevoegd of weggenomen. Sulfieten worden enkel in minimale doses gebruikt wanneer het echt nodig is. De schuimwijnen volgens de traditionele krijgen een zeer lange tweede gisting op fles van minimaal 20 maanden en dikwijls nog veel langer.

De combinatie van ambitie, visie en knowhow hebben wijnen opgeleverd die stuk voor stuk loepzuivere en karaktervolle parels zijn. Van klassiekere stijl schuimwijnen tot een Gamay rosé, van Auxerrois op Belgische eik tot Orange, allemaal zeker de moeite waard!

Aanvankelijk werd het idee op veel scepticisme onthaald maar ondertussen is dubbel en dik bewezen dat ook vlakbij Antwerpen kwaliteitswijn gemaakt kan worden.

 

Om onze website beter te maken slaan wij cookies op Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »