Thilesna

Toen Johan Jacobs in 2010 op professioneel vlak in contact kwam met Karel Henckens van ‘Wijndomein Aldeneyck’, sloeg diens gedrevenheid en passie voor de wijnbouw meteen over en deed hem onmiddellijk dromen van een eigen wijngaard.

Overleg met zijn echtgenote Carmen Janssen en hun families, een positieve haalbaarheidsstudie door wijnbouwadviseur Geurt Van Rennes en zijn agrarische opleidingen deden het hele verhaal in een stroomversnelling terecht komen.

Het volgen van de opleiding ‘Wijnmaker – Wijnbouwer’ bij Syntra Limburg, een cursus wijnbouw gevolgd bij het DLR Rheinland Pfalz en de praktische steun van bovengenoemde collega, gaf hem de eerste nodige bagage voor de creatie van een kwaliteitsvol product.

De beschikbare gronden werden inmiddels plantklaar gemaakt en in 2014 werden de eerste wijnstokken geplant op drie verschillende percelen met een oppervlakte van 0,5 ha. De meest recent aangeplante wijngaard en tevens ook de grootste, 1 ha, werd twee jaar later via een gps-systeem aangeplant.

In oktober 2016 werden reeds de eerste geselecteerde druiventrossen manueel geoogst en volgens de modernste technieken gevinifieerd. De geboorte van een eerste terroirwijn is intussen een feit!

Naast de aanschaf van de nodige landbouwmachines en inrichting voor de wijnmakerij werd begin 2017 gestart met de verbouwingswerken van een hoeve, in de schaduw van de Oude Toren in het historische centrum van Dilsen. Deze zal als uitvalsbasis voor het wijndomein dienst doen.

Ondertussen worden de wijngaarden met volle overtuiging en zeer veel enthousiasme op een milieubewuste manier met de nodige zorg bewerkt.

Geen producten gevonden...
Om onze website beter te maken slaan wij cookies op Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »