Vandeurzen

Gerijpt in rust en groen, op een boogscheut van het drukke Leuven, ligt het statige Kasteel van Linden, in de volksmond ook wel ‘Wit Kasteel' genoemd.
Het Kasteel van Linden ligt aan de oorsprong van het ontstaan van het dorp in de twaalfde eeuw. Nadat de kasteelheer hoevegebouwen, een kapel en een verdedigingsmuur met watergracht rond zijn vestiging had gebouwd, kwamen landbouwers en ambachtslui er hun diensten aanbieden.

Het was de droom van ondernemer Urbain Vandeurzen om het kasteeldomein opnieuw in zijn volledige pracht en glorie te herstellen. Op de zuidflank langs beide zijden van de kasteeldreef legden hij een wijngaard aan. Daarmee willen we het centrum van Linden een ongezien soort charme geven In België.

De 11 hectare grote hellende flanken tegenover het kasteel kijken uit op het centrum van Linden. Ze zijn een zeldzaam stukje open ruimte in een erg verkavelde streek. Omdat de bodem erg geschikt is en de zuidelijk georiënteerde hellingen een echt microklimaat hebben, werden ze getransformeerd tot de tweede grootste wijngaard in Vlaanderen.

De ambitie van dit prestigieus wijnproject is duidelijk: met het gamma van nieuwe topwijnen moet ‘Zuidflank’ Linden omtoveren tot één van de mooiste wijndorpen van Vlaanderen.

 

Om onze website beter te maken slaan wij cookies op Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »