Vinadis

DE WIJNGAARDEN

De 4,2 ha wijngaarden zijn gespreid over een terrein van 3 ha in Mont (Dison) in het “Land van de Vesder” en, een paar kilometer verder, 1,2 ha in Wegnez in het “Land van Herve”.

De leembodem met leisteen ondergrond, midden op een zuid-georiënteerde helling in Mont-Dison, was de start voor een pad naar kwaliteitswijnen. In Mei 2019 werden 4 klassieke druivenvariëteiten geplant:

  • Pinot Noir,
  • Pinot Gris,
  • Auxerrois en
  • Acolon.

In 2020 werd niet veel verder, in Wegnez, nog een ruime hectare aangeplant. Ook hier werd gekozen voor kwaliteitsdruiven: Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay. De combinatie van deze 3 druiven vormt, zoals elke wijnkenner zal beamen, een rechte lijn naar mousserende wijnen/crémants op de traditionele manier.

 

DE WIJNMAKERIJ

Als je kan vertrekken van perfect gezonde én rijpe druiven, wordt het werk in de wijnmakerij een stuk eenvoudiger. Vooraf goed nadenken over de smaken die je elke wijn wil meegeven (vanuit het fruit zelf, vanuit de bewerking en vanuit de rijping) en dan minutieus het processchema aflopen, continu bewaken en vooral een engelengeduld aan de dag leggen om de natuur te laten werken en enkel in te grijpen als het echt nodig is. Dat is de kern van het maken van kwaliteitswijn.

 

 

EEN TOTAALBELEVING

Dat de productie van kwaliteitswijnen een prachtig ambacht is, mag duidelijk zijn. Maar wat het vooral de moeite waard maakt, is dat we hier in het beste gezelschap van kunnen genieten. Dat doen we - vanzelfsprekend - van het eindproduct, maar ook van de weg ernaartoe en van de passie, zonder dewelke dit project niet mogelijk was geweest.

Het is daar dat onze aandacht voor de diverse facetten rondom wijn, wijnbouw en het maken en proeven van wijn zijn oorsprong vindt, in een totaalbeleving die we dolgraag met anderen delen. Deze bestaat uit het doorgeven van onze kennis en ervaring over wijn en wijnbouw; de invloed ervan op de smaak van andere delicatessen; het bepalen van het ideale tijdstip om de druiven te plukken en vele andere activiteiten die de wijnbouw en het (s)maken van wijn in een compleet ander daglicht stellen.

Geen producten gevonden...
Om onze website beter te maken slaan wij cookies op Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »