Boek - Kristel Balcaen - Wijnboek voor foodies

€29,50
Beschikbaarheid: Op voorraad

Wijn en eten zijn nauw met elkaar verboden. We laten ons graag verassen door een lekkere maaltijd, met daarbij een heerlijk glas wijn. Maar hoe weet je welke smaken perfect samengaan? En hoe leer je goede combinaties maken? Welkom in de wondere wereld van de wijnkenner!

Wijnexpert Kristel Balcaen brengt je in dit boek stap voor stap essentiële kennis over wijn bij. Ze overloopt de belangrijkste stijlen en vertelt waar die vandaag komen. Daarnaast gidst ze je langs de meest food friendly druiven en langs klassieke combinaties van wijnen en gerechten. En natuurlijk kom je ook te weten waarom die zo goed werken!

Foodies die nog een stap verder willen gaan, kunnen tot slot het rijk van de aroma's ontdekken en de smaakcomponenten van zowel wijn als gerecht leren ontleden. Want je kunt de perfecte wijn zoeken bij een bestaand recht, maar je kunt ook vertrekken van een bepaalde fles en je gerecht aanpassen om het nog beter bij de wijn te doen passen. 

Kortom: dit is een boek voor iedereen die zich graag vol vertrouwen in de wereld van wijn-en-foodpairing wil begeven.

 

 

Kristel Balcaen is een Belgische wijnauteur, -docent en -consulent met verschillende titels op haar palmares. Ze is Sommelier-Conseil, won internationale prijzen voor haar topscores in het WSET Level 4 Diploma en werd in 2018 verkozen tot champagneambassadeur en Wine Lady of the Year. Kristel is daarnaast ook herborist, fan van lekker en gezond eten, een enthousiaste hobbykok én stadstuinier.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Om onze website beter te maken slaan wij cookies op Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »