Cuvelier

Domein Cuvelier heeft wijngaarden in Jesseren, Kerniel en Haren, idyllische deelgemeenten van Borgloon, parel van het Limburgse Haspengouw en hart van de bloesemstreek. Yves en Patrick, twee broers, runnen samen het domein. Ze werden grootgebracht tussen de peren- en appelbomen en delen een passie voor wijn. Yves is fruithandelaar en maakt de wijn, Patrick is fruitteler en dus baas in de wijngaarden. Ook Yves’ echtgenote, Miet, is ondertussen in het bedrijf gestapt en zij neemt het creatieve en administratieve aspect voor haar rekening.

In 2000 plantte Domein Cuvelier de eerste stokken Chardonnay en Pinot Noir. Later kwamen daar Pinot Meunier en Grüner Veltliner bij. Verspreid over een oppervlakte van ongeveer 2.5 hectare staan er zo’n 10.000 stokken. 

Op dit moment is ongeveer ¾ van de wijnstokken in productie, het grootste deel van daarvan is bestemd voor de Cubiz Brut, die beschikbaar is sinds mei 2016. Deze mousserende huiswijn, die vervaardigd wordt volgens de méthode traditionnelle, bestaat uit 70% Chardonnay, 20% Pinot Noir en 10% Pinot Meunier.

Sinds november 2016 is de Bizjoe verkrijgbaar, een sublieme Blanc de Noirs, alsook volgens de méthode traditionnelle, zero brut of zonder toevoeging van een liqeur de dosage.

 

Om onze website beter te maken slaan wij cookies op Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »