Kapittelberg

De Kapittelhoeve van de familie Willekens is gelegen op de grens van de Kempen en het Hageland in het mooie Herselt. De streek kent een lange geschiedenis van wijnbouw. En het wijngoed doet denken aan een middeleeuwse hoeve. Het ligt op amper zes kilometer van de abdij van Averbode en zeven kilometer van de abdij van Tongerlo en reeds in de 15de eeuw leverden men wijn uit de streek aan deze abdijen.
De Kapittelberg is 32 meter hoog en is langs de noord- en oostflank afgeschermd door een woudgordel. De zuiderflank, beplant met 14 000 wijnranken over een oppervlakte van 4 hectare, deint uit in een groene vallei waar je overvallen wordt door échte natuur en stilte. De ondergrond bestaat uit zandsteen en kalksteen en gepaard met de gunstige ligging geniet het domein van een werkelijk microklimaat. Doordat de koude door de vallei trekt, geniet de zuiderflank steeds van een temperatuur die een paar graden hoger ligt dan de rest van de omgeving.


Op het domein worden lichtfruitige en licht zoete witte wijnen gemaakt en enkele rode wijnen die genieten van een subtiele houtlagering. De familie Willekens kiest voor milieuvriendelijke en biologische wijnbouw, wat betekent dat er geen synthetische producten worden gebruikt. In de wijngaard worden lieveheersbeestjes uitgezet als natuurlijke vijand van de bladluis.

Om onze website beter te maken slaan wij cookies op Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »