Pakket - Belgian Wine Awards

€109,90
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Dit pakket werd samengesteld naar aanleiding van de Belgian Wine Awards door Gault&Millau in hun Belgische Wijngids. Een team van 30 sommeliers met internationale ervaring selecteerde uit meer dan 300 inzendingen 18 wijnen die volgens hen het beste zijn wat België op wijnvlak te bieden heeft.

Uit deze wijnen kozen wij één schuimwijn, één witte en één rode wijn om een pakket uit samen te stellen.

Uit de schuimwijnen kozen we de cuvée ‘Zwart’ van Schorpion. Een blend van Chardonnay en Pinot Noir die dankzij de 36 maanden flesrijping op de gistcellen een elegante balans heeft ontwikkeld tussen fraîcheur en meer belegen autolytische kenmerken.

Als witte wijn zit de Chardonnay van domein La Falize in het pakket. Deze biodynamische wijn, van de hand van Peter Colemont (Clos D’Opleeuw), is een weergaloze expressie van Belgische Chardonnay: een prachtig samenspel van steenfruit, ananas, frisse kruiden, boter en vanille en nootjes van het hout, allemaal ondersteund door frisse zuren uit het noordelijke Belgische klimaat!

Ten slotte hebben we ‘La Grande Trésor’ van Chateau Bon Baron. Een blend van de bekende Pinot Noir en onbekende Gamaret en Garanoir met twee jaar vatrijping. In de neus sappige kersen en zwarte bessen, een subtiele kruidigheid en wat bosgrond. In de mond zijdezacht met fijne zuren. Deze wijn valt op door zowel een mooi complexiteit als een hoge drinkbaarheidsfactor te bieden!

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Om onze website beter te maken slaan wij cookies op Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »