Cruysem

In 2017 richtten Kathy en Bart na het verkopen van hun bouwbedrijf het wijndomein Cruysem op in - hoe kan het ook anders - hun thuishaven Kruisem in de Vlaamse Ardennen. 

Gedreven door passie en ambitie richten ze zich volledig op het maken van kwaliteitsschuimwijnen op de traditionele methode. Op hun domein van ondertussen al bijna 10 hectare staan de nobele rassen Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier en Pinot Blanc op een bodem van zandleem met een onderlaag van ijzerzandsteen aangeplant. De ijzerzandsteen in de bodem is zeer belangrijk voor een minerale toets in de wijnen.

In 2022 komen de eerste wijnen op de markt en die zijn meteen al een schot in de roos: voor hun Cuvée 2018/2019 (hun Champagneblend) slepen ze meteen al een Gault & Millau Belgian Wine Award in de wacht als één van de zes beste Belgische schuimwijnen!

Kathy en Bart zijn echter niet het type om op hun lauweren te rusten: ze richten zich op een nóg grotere kwaliteit en verdere uitbreiding van hun domein en het gaat dus zeker de moeite waard zijn om hen de komende jaren in het oog te houden!

Om onze website beter te maken slaan wij cookies op Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »