Vandersteene

De familie Vandersteene is al zes generaties lang actief als bloemist. In 1988 stichtte vader Geert met zijn vrouw Marijke de bloemisterij Gemaflor op hun huidige locatie in Zwijnaarde, bij Gent. 

Naast tuinbouw had de familie een grote passie voor wijn en de ambacht van wijnbouw. Nadat zowel vader Geert als zoon Diederik wijnbouwcursussen hadden gevolgd volgde in 2015 de aanplant van 1,3 hectare wijnstokken. Ze plantten Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Blanc, Pinot Meunier en Prior (kleurrijke, krachtige druif die verwant is aan de Duitse Spätburgunder) en maken met deze druiven uitsluitend schuimwijnen volgens de traditionele methode.

In 2017 volgde de eerste oogst en de verkoop van de wijnen startte in 2020. Vanaf het begin werd voor topkwaliteit gegaan en naast de smaaktest grondig te doorstaan kregen ze meteen ook de gouden medaille op de verkiezing Beste Belgische Wijn van de Vereniging Vlaamse Sommeliers voor hun Blanc de Blancs. Die eerste medaille was zeker de laatste niet want elke volgende jaargangen vielen ook in de prijzen. 

Enkele jaren later zijn de wijnen alleen maar in kwaliteit toegenomen en zijn we bij Belgian Wines trots ze ook in huis te hebben!

Om onze website beter te maken slaan wij cookies op Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »