Pakket - Bonte verzameling Beste Belgische Wijn 2023

€115,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

In dit gevarieerd pakket zitten zes wijnen die wel een verschillend karakter hebben maar gemeen hebben dat ze elk een medaille wonnen op de verkiezing Beste Belgische Wijn georganiseerd door de Vereniging Vlaamse Sommeliers. Het is een mooie verzameling van de kwaliteit die België te bieden heeft!

Aldeneyck - Pinot Brut Rosé

Deze rosé schuimwijn gemaakt van de verschillende Pinot rassen heeft een mooie zalmroze kleur, een zachte mousse en aroma's van fijn rood fruit.

Beau Marais - Le Lapin

De power van de Chardonnay, de Pinot Blanc die zorgt voor verfrissing van het geheel en het opkrikken van het fruit door de Pinot Gris. Het maakt van deze assemblage een complex geheel met een mooie ondersteuning door de opvoeding op barrique. Toepassing van oude barriques zorgt voor een mooie integratie van het hout. 

Chant d'Éole - Brut

Deze cuvée werd voornamelijk vervaardigd op basis van Chardonnay en een lichte toets Pinot Blanc, volgens de traditionele methode waarbij een tweede gisting plaatsvindt in de fles. Minstens 24 maanden sur latte. De lage dosering en flesrijping van drie maanden na dégorgeren geven deze wijn een zeer mooie rijpheid.

Mooie goudgele kleur. In de neus wisselen de delicate fruitaroma's zoals rijpe citrusvruchten, peer en appel zich af met botertoetsen en hints van nootjes. In de mond verfijnd en delicaat, perfect in evenwicht.

Entre-Deux-Monts - Anaïs Rosé

Frisse zomerse, zachte rosé met in de neus kleine rode besjes, bosaardbeien en een toets rijpe perzik. In de mond fijn rood fruit en frisse zuren!

Entre-Deux-Monts - Quatre Cépages

Blend van Chardonnay, Auxerrois en Pinot Meunier. Met twee wijnen in het pakket bewijst Entre-deux-Monts dat goede (Belgische) wijn niet duur hoeft te zijn! In de neus licht exotisch en mineralig met pitfruit en florale toetsen. In de mond fruitig en fris met aangename zuren.

Vigna - Felipe Pinot Noir

Volle Pinot Noir uit Wijnegem die volgens de Bourgondisch stijl werd vervaardigd. 9 maanden contact met de Franse barriques geven deze wijn wat houttannine die zorgen voor een mooie ondersteuning van het rood fruit. Elegant, fraicheur met toch een aangename complexiteit en middellange afdronk.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Om onze website beter te maken slaan wij cookies op Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »