Entre-deux-Monts

Entre-Deux-Monts, meer dan een wijndomein tussen twee bergen!
Entre-Deux-Monts betekent letterlijk ‘tussen twee bergen’. Een naam die het domein duidelijk niet gestolen heeft. Deze wijngaard gelegen tussen de Rodeberg en de Zwarteberg in het West-Vlaamse Heuvelland staat garant voor expertise, doorzettingsvermogen, toewijding en vooral een generatielange passie voor wijn. Na zijn studie als bio-ingenieur wordt de jonge Martin Bacquaert door zijn liefde voor wijn naar Frankrijk gedreven. Hier leert hij de fijne kneepjes van de wijnbouw en specialiseert hij zich in oenologie. In 2004 is de tijd rijp voor een volgende stap. Met de aanplanting van de eerste duizend kerner wijnstokken is Entre-Deux-Monts een feit.

Terroir
Met zijn ligging in het uiterste Zuiden van West-Vlaanderen is Entre-Deux-Monts één van de meest noordelijk gelegen wijndomeinen in Europa. De wijngaard heeft een erg geschikte ondergrond van zandleem en ijzerzandsteen en de nabijheid van de Noordzee oefent een unieke invloed uit op het klimaat. De zomers zijn hier altijd net dat beetje minder warm en de winters iets milder. Hoewel het klimaat in deze streek atypisch is voor de wijnbouw, ziet de ambitieuze Bacquaert hierin geen graten. De jonge wijnbouwer ziet het zelfs als een uitdaging en wil al het mogelijke doen om op een zo ecologisch mogelijke manier van het eindproduct een kwalitatieve, karaktervolle wijn te maken.
Let’s talk about the wine
Dat Bacquaert hier zeker in geslaagd is, bewijst de snelle groei van zijn oogappel. Op enkele jaren tijd is Entre-Deux-Monts uitgegroeid tot een volwassen wijngaard met wijnen die zich gerust tot de Belgische top mogen rekenen. Vandaag omvat het domein veertien hectare grond met daarop Chardonnay, Pinot Gris, Pinot Noir, Kerner, Auxerrois en Siegerrebe. Hoewel elke wijn aromatisch, fris en zuiver is, hecht Bacqaert veel belang aan de eigenheid van elke wijn afzonderlijk. Bij Entre-Deux-Monts zit het hem in de afwerking. Van etiket tot naamgeving, alles is tot in de puntjes uitgedacht. Al blijft het ware kunstwerk uiteraard de uitmuntende, zomerse smaak!

Wist u dat?
Er bij Entre-Deux-Monts achter elke wijn een uniek verhaal schuilgaat? De schuimwijn ‘Zientje’ op basis van druiven en appels is hier een perfect voorbeeld van. De inspiratie voor deze wijn is een oud heksachtig vrouwtje dat vroeger op de plek woonde waar vandaag de boomgaard staat waarmee de wijn gemaakt is. Bij Entre-Deux-Monts drinkt u niet gewoon wijn, u drinkt een stukje geschiedenis!

Om onze website beter te maken slaan wij cookies op Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »